Kännykkä ja läppäri

Keskustelua aiheesta ja aiheen vierestä
Avatar
Mohawk
Viestit: 128
Liittynyt: 29 Helmi 2012 23:03
Moottoripyörän malli: BMW K1600GT

Kännykkä ja läppäri

Viesti Kirjoittaja Mohawk »

Ei näköjään kannata pitää kännykkää nahkatakin taskussa jos räpsii vettä. 3 vuotias Nokia N900 hörppäs vettä ja kosketusnäyttö rupes tökkimään. Harmi. Oli se tähän saakka vettä kestänyt. Tais tulla mailit täyteen.

N900:ssa oli qwerty-näppis ja se kykeni toimimaan läppärin bluetooth modeemina. Nykyään et saa näppäimellistä älypuhelinta. Eikä yhtä helppoa bluetooth modeemi-toimintoa Windowsin ja kännykän välille. WP7-luurit ei vissiin kykene toimimaan modeemina ollenkaan.

K1600-pyörien sivulaukkuihin mahtuu 13" läppäri. Tuli käytyä sovittelemassa Sony-centerissä.
Avatar
Mohawk
Viestit: 128
Liittynyt: 29 Helmi 2012 23:03
Moottoripyörän malli: BMW K1600GT

Re: Kännykkä ja läppäri

Viesti Kirjoittaja Mohawk »

E7 taitaa olla poistuva malli, koska ei ole enää esillä Nokia sivustolla. Näyttää olevan myynnissä esim Saunalahden verkkokaupassa.

Tuli laitettua N900 koska käytin sillä paljon nettiä matkan päällä. Menin ostamaan läppärin pitkästä aikaa. Nyt periaatteessa pärjäis kännykällä, jonka näytössä pienempi resoluutio. N900 800x480, E7 640x360. N7 menis mullakin, mutta katotaan mitä Windows Phone 8:t tarjoaa. Windows 7 puhelimia ei vissiin voi käyttää modeemina, koska niitten oma nettiyhteys on jatkuvasti auki, eikä sitä voi edes katkaista. Eikä niissä ole fyysistä näppistä. Nettitikkua taas ei viihti laittaa, koska kännykässä on jo nopea kiinteähintainen datayhteys.

N900:sta pystyi käyttämään modeemina pelkillä ajureilla. Oikeastaan kyseessä ei ollut ajuri, vaan pieni softan pätkä, jonka asennuksen jälkeen N900 näkyi Windows tietokoneen Bluetooth-laitteissa. Puhelinverkkoyhteyden määrittäminen ja käyttäminen oli helppoa. En tiedä vaatiiko N7 Nokia Ovi Suiten asentamisen. Pelkkiä ajureita käyttämällä yhteyden muodostuksen saa automaattiseksi. Käynnistää selaimen, niin puhelinverkkoyhteys rupeaa soittamaan automaattisesti, ellei wlania ole saatavilla. Erillinen softa on kömpelömpi kuin käyttöjärjestelmään integroituvat ajurit.

Sony tekee vesitiiviitä Android luureja. Esittelyvideolla puhelin pudotettiin vesikannuun. Sen kapasitiivinen kosketusnäyttö oli täysin käytettävissä märkänä ja märillä sormilla. Sony on vissiin lopettelemassa kännykkätouhuja. Silloin käyttiksen päivitykset on vaarassa loppua. Jos Android luureja aikoo käyttää modeemina, niin se vaatii erillisen ohjelman asentamista läppäriin ja kännykkään. Parempi olis jos käyttöjärjestelmä tarjoais modeemitoiminnon ilman mitään erillisohjelmia. Sama taitaa olla iPhonessa.

N900 oli monessa suhteessa edistyksellinen puhelin. Nokia ei vaan markkinoinut sitä ja puhelin jäi nörttileluksi. Ostaisin yhä sen jos olis saatavilla. Jos Nokian Windows 8 luurit ei täytä mun tarpeita, niin saatan katella esim N7:aa. Haluan fyysiset näppäimet. Esim iPhonessa virtuaalinääpis peittää muistion niin, että näkösälle jää vaan kaksi tekstiriviä. Ei hyvä.

---

Viikon kuivattelun jälkeen N900 näyttäis workkivän jälleen. Täytyy ruveta pitämään sitä minigrip pussissa takin etutaskussa :mrgreen:
Vastaa Viestiin