Motoristiystävällinen lomahotelli Ilomantsissa

Matkailuun liittyvät majoitus-, reitti- ym. vinkit, sekä matkakertomukset
Avatar
unski
Viestit: 55
Liittynyt: 13 Helmi 2006 18:02
Moottoripyörän malli: R1100RT, R100GS

Motoristiystävällinen lomahotelli Ilomantsissa

Viesti Kirjoittaja unski »

Viime keväänä avattiin Ilomantsin Möhkössä entisiin rajavartioaseman tiloihin lomahotelli, joka kantaa komeata nimeä Rajakartano. Rajavartiostolle valmistui uudet tilat joku vuosi sitten, ja vanhat rakennukset saivat näin uusiokäytön. Päärakennusta on laajennettu, savusauna on rakennettu ja kaikki muutkin paikat on pantu kuntoon. Rajakartano on aivan Koitajoen rannalla kauniilla paikalla. Rannassa on sekä tavallinen sauna että uusi savusauna. Majoitustilaa on helposti n. 30 hengelle. Viime kevään ensimmäisiä viikonloppuryhmiä oli parinkymmenen motoristin joukko.

Rajakartanossa on hyvin varustettu keittiö, ja emäntä on syntyperäisenä ilomantsilaisena erikoistunut sikäläisiin perinneruokiin. Talossa on A-oikeudet. Täysihoitokin on mahdollista, mutta motoristit tuskin istuvat Rajakartanossa koko päivää. Silloin emäntä tarjoaa vain runsaat karjalaiset aamu- ja iltapalat, aivan kuinka sovitaan. Saunoja on siis kaksi, ja Koitajoessa on hyvä uida. Ympäristössä on oivalliset kalastus-, veneily- ja vaellusmahdollisuudet, jos motoristit malttavat pyöriltään jalkautua.

Möhkö sijaitsee hyvin lähellä valtakunnan rajaa, noin 30 km Ilomantsin keskustasta eli Pogostasta itään. Vain viimeinen kilometri Möhkössä on soratietä. Isäntä ja emäntä eivät ole motoristeja, mutta hyvin motoristiystävällinen henki Rajakartanossa vallitsee. Lähiseudun ajokohteita voisivat olla esim. EU:n itäisin piste, Lieksan kosket ja tietysti Pielinen ja Koli, kansallismaisemamme.

Yhteystiedot:

Rajakartano
Möhköntie 219
82980 Möhkö

Puh. (013) 844 139
GSM 0500 649 150
http://ilomantsi.com/rajakartano

Kiitokset vinkistä Heimo Rinteelle!
Avatar
unski
Viestit: 55
Liittynyt: 13 Helmi 2006 18:02
Moottoripyörän malli: R1100RT, R100GS

Viesti Kirjoittaja unski »

Viestin kirjoittaja ei ole "unski", vaan olen ainoastaan siirtänyt koemielessä ko. tekstin Questbookista tänne foorumiin.

t. unski
Vastaa Viestiin