R80GS:n valo-ongelma

R-sarjan pyörät
Kari Nissi
Viestit: 4
Liittynyt: 01 Elo 2007 14:03

R80GS:n valo-ongelma

Viesti Kirjoittaja Kari Nissi »

On tässä koko kesä tullut tehtyä töitä R80GS:n valo-ongelman kanssa ja vaihdettua johtosarjat, katkaisijat ja viimeksi virtalukko. Ongelma on ilmeisesti silti jäljellä, koska uuden virtalukon asentamisen jälkeen valot löytyivät vasta, kun vaihdoin kahden samanlaisen pienen releen (äänimerkki / valorele) paikkoja. Valot ovat häipyneet, kun vilkun pistää päälle ja silloin tosiaan häipyy valot, äänimerkki ja vilkut. Kone kyllä lähtee startista käymään ja jarruvalo palaa, mutta kaikki muut pysyvät poissa. Norjan reissulla alkukesästä valot ym. häipyi mennessä Inarissa, palasivat välillä, häipyivät uudestaan ja palasivat, mutta loppureissu tuli ajettua siten, että vilkkua tuli käyteltyä hyvin säästeliäästi. Valot saattavat toimia pitkiäkin aikoja, mutta sitten taas yllättäen häipyvät, viimeksi yhtenä syyspimeänä iltana piti pyörä jättää kylille, kun valot ei syttyneetkään käynnistyksen yhteydessä. Latauksen merkkivalo syttyy siinä vaiheessa, kun valot häipyy. Mitkä releet pannaan vaihtoon?
Hanski
Viestit: 110
Liittynyt: 01 Maalis 2006 08:53
Moottoripyörän malli: R1150GS
Paikkakunta: Pirkanmaa

Viesti Kirjoittaja Hanski »

Mitään en varsinaisesti mistään tiedä, mutta kuulostaa maadoitusongelmalta. :?
Kari Nissi
Viestit: 4
Liittynyt: 01 Elo 2007 14:03

Maadoitus?

Viesti Kirjoittaja Kari Nissi »

Talvella maalasin runkoputkea ja muutaman relekotelon telineenkin siinä samalla. Kotelo oli pois paikoiltaan maalauksen ajan. Eikait ne vaadi maadoitusta ruuvien kautta, jos maa siinä hävisi?
pariktim
Viestit: 20
Liittynyt: 24 Maalis 2006 19:44

Maadoitus

Viesti Kirjoittaja pariktim »

Haiskahtaa vahvasti huonolle kosketukselle jossain maadoitusjohtimessa.
Yritä seurata vilkkureleeltä lähtevää ruskeaa maadoitusjohdinta. Kytkentäkaavion mukaan se liittyy runkoon samassa pisteessä usean muun maadoitusjohtimen kanssa (ainakin R80 ST:ssä) .Tarkasta että nämä ovat varmasti kunnolla rungossa kiinni eikä välissä ole maalia.
Kari Nissi
Viestit: 4
Liittynyt: 01 Elo 2007 14:03

Maadoitus

Viesti Kirjoittaja Kari Nissi »

:lol: Täytyypä ruveta vielä selvittämään tuo maadoitus.
Vastaa Viestiin