Kesätakki

Keskustelua aiheesta ja aiheen vierestä
kaitsu
Viestit: 212
Liittynyt: 02 Kesä 2007 09:51

Kesätakki

Viesti Kirjoittaja kaitsu »

Onko kukaan löytänyt ohuempaa kesäkäyttöön sopivaa ajotakkia tai koko asua? Nuo nykyiset "muoviset" vaatteet ovat kärsimystä jo + 15C lämpötilassa vaikka irtovuori on poistettu. Nettihaku ei äkkiseltään tuonut mitään tulosta. Kyllähän näitä pukuja mainostetaan hengittäviksi mutta jo kahden erimerkkisen asun omistajana tunnen tulleeni petetyksi. Olotila muistuttaa lähinnä huonosti lämmitettyä saunaa... Vedenpitäviä ne kyllä ovat. Sadevesi pysyy ulkona ja hiki sisäpuolella. Veden saa pidettyä ulkona sadeasun avulla joten se ei ole ajoasun vaatimus. Toppaukset pitää tietysti löytyä oikeista kohdin.
Eli onko vinkkiä ? Kohta pääsee baanalle, lunta on enää 20 cm ja tällä hetkellä Salon seudulla on varjossa + 8 C.
-Kaitsu-
K1600GTL
Avatar
Pekkavee
Viestit: 1252
Liittynyt: 02 Kesä 2006 17:45
Moottoripyörän malli: BMW R1100GS
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kesätakki

Viesti Kirjoittaja Pekkavee »

No Niklas ainakin käyttää nahkaa.
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=441750

Pekka
:shock: :shock: :shock:
kaliffi
Viestit: 250
Liittynyt: 21 Helmi 2006 20:09

Re: Kesätakki

Viesti Kirjoittaja kaliffi »

Lainapeite on lainapeite! Itse kyllä käännyn nahan puoleen. Vaikka kaapista löytyy molemmat niin nahkapuku on miellyttävämpi. Tietenkin kannattaa huomioida pyörän kate tai sen puute. 12 LT:n kate esimerkiksi on niin suojaava että ei voi puhua katteettomasta pyörästä samana päivänäkään...Itse ajelen enimmät ajot K 1100 RS:llä ja silläkin nahkapuku on useimmin käytössä. Jos on huomattavan kylmä, nakkaan nahkatakin päälle vielä toppaisen ajotakin niin jo tarkenee ja siihen vielä kahvanlämmitys päälle niin avot. Varalta perälaukussa on aina Louisin halpa keltainen sadehaalari jonka voi vetäistä suojaksi jos on tosisade. Tosin sadepukuhan laitetaan aina päälle kun ollaan jo kastuttu...Euroopan reissuille otan aina nahkapuvun. Goretex on lainapeite ja siinä tukehtuu oli sisävuori mukana tai ei. Kokeiltu on Yokoa ja Rukkaa mutta sama homma. Lainapeite on lainapeite...
raikka66
Viestit: 80
Liittynyt: 20 Kesä 2008 03:28
Moottoripyörän malli: K1200RS

Re: Kesätakki

Viesti Kirjoittaja raikka66 »

Mp-asulta löytyy unit mallisto, valmistuksesta poistettu malli. Oli pirun kallis puku eli ei ollut mikään menekki malli. Housut ihan perus kalvo jutut mutta takki on kuumalla ilmalla tosi hyvä,päästää ilman läpi ja veden pitävyys hoidetaan erillisellä kalvotakilla. Kylmällä ilmalla vuori ei toimi kovin hyvin eli ei kannata pitää ainoana takkina. Itsellä ollut jo parikesää käytössä ja olen tosi tyytyväinen tuohon takkiin. Kannattaa kysellä jos jollekkin jälleen myyjille olis jäänyt noita takkeja, meidän firmaan jäi pari takkia ja ne myydään alennuksella pois.
Raikka
K1200RS
HUSGVARNA TE 310
kaitsu
Viestit: 212
Liittynyt: 02 Kesä 2007 09:51

Re: Kesätakki

Viesti Kirjoittaja kaitsu »

Molemmat puvut ovat Richa-merkkisiä. Jälkimmäinen eli viime kesän ostos on ohuempi ja vähän hengittävämpi mutta silti liian kuuma. Mahtoivat tiellä liikkujat välillä ihmetellä kun ajoin käsi suorana eteenpäin (vähän niinkuin Hitler-tervehdyksessä) sen takia, että sai hihan kautta viileätä ilmaa takin sisään :). Kumpikin asu on käyttökelpoinen kevään ja syksyn keleissä. Nahasta on jo ennestään aika lämpimiä kokemuksia...
Toisaalta ihmisten lämpötaloudet ovat kovin erilaisia ja vertailu on luonnollisesti vaikeaa.
Kohta on myös painoa 15 kg vähemmän kuin viime vuonna joten sekin varmaan vaikuttaa. Katsotaan kunhan kelit lämpiävät.
-Kaitsu-
K1600GTL
juha kauko matti
Viestit: 11
Liittynyt: 07 Marras 2006 20:27
Paikkakunta: ylistaro

Re: Kesätakki

Viesti Kirjoittaja juha kauko matti »

Ajovaatteista puhuttaessa toivon että aika mennyt ei koskaan enää palaa. Kauhulla muistelen 70 lukua ja 80 luvun alkua kun tarjolla ei ollut oikeastaan muuta kuin nahkahaalarit. Ei mitenkään erityisen lämpimät,lepattavat sadekamppeet piti olla aina matkassa ynnä muovikassia jotka maalarinteipillä koetettiin saada pysymään saappaitten päällä. Jos siirsi sadeasujen pukemista tyyliin "pian tämä pikku kuuro varmaan loppuu" saattoi kastua niin,että meni useampi päivä vaatteiden kuivattelussa.
Goretexien jälkeen näitä ongelmia ei ole ollut, ajovaattet puen aina lyhyttäkin matkaa varten ja lämpövuorin otan pois vasta juhannusaattona ja laitan takaisin heti ensimmäisenä arkena.
Eläköön edistyksellinen Goretex asu!
JOV
Viestit: 19
Liittynyt: 03 Loka 2009 10:01
Moottoripyörän malli: K1200LT->GW1800
Paikkakunta: Lahti

Re: Kesätakki

Viesti Kirjoittaja JOV »

Kunkku kirjoitti:Jos on varaa ajaa BMW:llä(tai yleensäkin moottoripyörällä), ja kaipaa puvultaan hyviä ominaisuuksia, en ymmärrä, miksi pitäisi ostaa MP-Asun puku? Halvat materiaalit, vietnamilainen työn laatu... Ja oliko se Unit-puku pirun kallis, jos se maksoi 250€, kun antoi vanhan puvun vaihdossa? :shock:
Onko sinulla kokemusta Unkarissa tehtyjen BMW:n asujen toimivuudesta?
Avatar
Teppo Ronkainen
Viestit: 99
Liittynyt: 27 Marras 2008 16:44
Moottoripyörän malli: R1100S
Paikkakunta: Kajaani

Re: Kesätakki

Viesti Kirjoittaja Teppo Ronkainen »

Minä ostin pari viikkoa sitten uudeksi ajoasuksi IXS Paraguay-takin ja Tromsö-housut. Molemmissa on irroitettava vuori ja runsaasti tuuletusaukkoja. Luulenpa, että kun aukoo kaikki mahdolliset röörit pysyy lämpökin ulkona. Lämminkin tuo tuntui olevan, kun kävin juuri ajelemassa ja täällä meilläpäin on kokonaiset +2 astetta lämmintä.
JOV
Viestit: 19
Liittynyt: 03 Loka 2009 10:01
Moottoripyörän malli: K1200LT->GW1800
Paikkakunta: Lahti

Re: Kesätakki

Viesti Kirjoittaja JOV »

Jouko kirjoitti:
Kunkku kirjoitti:Jos on varaa ajaa BMW:llä(tai yleensäkin moottoripyörällä), ja kaipaa puvultaan hyviä ominaisuuksia, en ymmärrä, miksi pitäisi ostaa MP-Asun puku? Halvat materiaalit, vietnamilainen työn laatu... Ja oliko se Unit-puku pirun kallis, jos se maksoi 250€, kun antoi vanhan puvun vaihdossa? :shock:
Onko sinulla kokemusta Unkarissa tehtyjen BMW:n asujen toimivuudesta?
No, onko kellään?
pozo izquierdo
Viestit: 341
Liittynyt: 27 Helmi 2006 22:22
Moottoripyörän malli: K 1200 LT
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Kesätakki

Viesti Kirjoittaja pozo izquierdo »

Tämä pukujen suosittelu / haukkuminen on aika hyödytöntä hommaa tietämättä minkälaisella mopolla toinen ajelee.
Oma pukuresepti on suht. simppeli ja toimii / kokeiltu LoTjassa lämpötila-alueella -15 C - +42 C:

eli -15 - +10 alueella BMW Atlantis III nupukkinahka-asu ja alla Gerbingin sähkölämmitteinen väliasu ja alimmaisena lyhyt- tai pitkähihainen T-paita ja kalsarit kelistä riippuen. Sähköpuvun säätimillä sitten lämmöt sopivaksi myös sukissa ja hanskoissa.
+10 - +25 alueella edelleen BMW Atlantis III mutta Gerbing jää välistä pois. Takin tuuletusvetskareilla voi helpotella oloa tuolla lämpimämmällä puolella.

Jos tiedän, että oikein hellettä on odotettavissa, niin sitten ajan BMW Venting Machine -puvussa, joka tuulettaa niin hyvin, että alle +25 kelissä se on suorastaan kylmä.

LoTjassahan ei pikku sade haittaa ja tuo Atlantis kuivuu kastuttuaankin ajoviimassa varttitunnissa, mutta mukana kulkee semmoinen simppeli retkeilijän Gore-tex sadetakki ja -housut, jos tiedossa on vettä enemmänkin. Ja tuo helleasu Venting Machine ei tietenkään pidä mitään vettä...

Tämmöinen resepti toimii itsellä, mutta joku toinen tykkää ajaa Goreilla ja voi hyvin olla, että hänen moponsa suojaus sen vaatiikin. Itselle kävi kerran niin, että vaihdoimme reissukaverin kanssa pyöriä kesken kaiken ja ajoin noin reilut sata kilsaa Gessulla samassa varustuksessa, jossa olin juuri ajanut LoTjallani. No, ajotuntuma oli taatusti erilainen jo muutenkin, mutta negatiivisen kokemukseni kruunasi vielä se, että palelin koko tuon ajorupeaman samassa puvussa, jossa oloni oli ihan OK oman mopon päällä.

Eli nämä ajoasut ovat mitä subjektiivisimpia juttuja ja niistä kinaaminen on ihan makuasioista kiistelyä...

t. pozo
LT:n parantelukuvia: https://mygoodoldlt.blogspot.com/
Amerikan reissublogi 2006: http://finnishcurvecowboys.blogspot.com/
Amerikan reissublogi 2010: http://finnstoccr3.blogspot.com/
Amerikan reissublogi 2011: http://finnstoccr2011.blogspot.com/
Vastaa Viestiin