LT:n takalaukun kahvan vahvistus

Luxury touring
pozo izquierdo
Viestit: 341
Liittynyt: 27 Helmi 2006 22:22
Moottoripyörän malli: K 1200 LT
Paikkakunta: Hyvinkää

LT:n takalaukun kahvan vahvistus

Viesti Kirjoittaja pozo izquierdo »

Tämä asia on jo BMWKLTIBMIJOF-osallistujille sekä .ORG:n BMW-osastolla kävijöille tuttu, mutta siltä varalta, että joku ei asiaa vielä tunne, tässä kertaus:

Elikkäs, kyse on tehtaan tai alihankkijan alkuperäisestä suunnitteluvirheestä, jonka seurauksena LT:n takalaukun lukitussalpa eli avauskahva murtuu siten, että sen joko vasen tai oikea yläkulma painuu sisään kyseisellä kohdalla olevan lukitusvivun kiinnityspisteen murtuessa.
Kun vain toinen nurkka kahvasta murtuu, lukko toimii edelleen, mutta vaatii jo ekstrahellää käsittelyä. Ja sitten kun molemmat nurkat murtuu, lakkaa lukko toimimasta ja oikein huonolla tuurilla takalaukkua ei saa enää auki kuin väkivalloin.

Noh, tähän jo särkyneen kahvan ongelmaan on olemassa hoito, josta C-A-D teki ansiokkaan raportin:
http://www.moottoripyora.org/cgi-bin....t=90118

(Sivumennen totean, että tuossa viestiketjussa mainostamani lukkomekanismin "kevennys" auttaa tähän esillä olevaan ongelmaan, mutta apu ei ole sataprosenttinen. Sen on jo eräs toveri joutunut kokemaan... :()


Nyt näiden KORJAUSsarjojen valmistaja eli http://lttrunklatch.com/new-page.htm
on tuonut markkinoille myös nykyisen kahvan VAHVISTUSsarjan. Idea on siis se, että jos kahvasi ei ole vielä särkynyt, vahvista se siten, että se ei enää pysty särkymäänkään.

Nyt noita vahvistussettejä ollaan tilaamassa kimpassa ja valmistaja on suostumassa jonkinsortin promootioalennukseen. Setin hinta yksin kappalein tilattuna on 124 USD + pieni postimaksu + 22% alv + mahdollinen tulli noin 5% eli vähän vaihtokurssista riippuen 120 - 130 euroa. Tässä promootiossa yhden setin hinnaksi jäisi noin 80 euroa plusmiinus 5 euroa.

LT-yleisön kiinnostusta aiheeseen on jo tiedusteltu BMWKLTIBMIJOF-osallistujien osalta ja tällä hetkellä varauksia on reilut kymmenen kpl. Olen ajatellut tilata niitä noin parikymmentä, joten loput menee sitten varausjärjestyksessä...

Sen verran vielä kertaan, koska väärinkäsityksiäkin on ilmennyt, että tämä halvempi vahvistussetti ei käy jo särkyneen kahvan korjaukseen, vaan siihen tarvitaan se kalliimpi reilun 300 euron korvauskahva. Tai sitten ystävällisen BMW-liikkeen varaosana myymä koko takalaukun alaosa - päivän hintaan - joka lienee jossan 400 - 500 euron välillä.

t. pozo
LT:n parantelukuvia: https://mygoodoldlt.blogspot.com/
Amerikan reissublogi 2006: http://finnishcurvecowboys.blogspot.com/
Amerikan reissublogi 2010: http://finnstoccr3.blogspot.com/
Amerikan reissublogi 2011: http://finnstoccr2011.blogspot.com/