Onko kokemuksia sadeasuista?

Keskustelua aiheesta ja aiheen vierestä
ssutinen

Onko kokemuksia sadeasuista?

Viesti Kirjoittaja ssutinen »

Tarkoitus olis elokuussa hurauttaa pyörällä Joensuu-Kuusamo väliä useampaan otteeseen kelistä riippumatta. Kokemus on osoittanut, että vaikka olis minkälainen ajopuku päällä, niin kunnon sateessa äijä kastuu ja tulee vilu hattuun.

Onko arvon kollegoilla kokemuksia ajopuvun päälle puettavista sadeasuista? Pitävätkö veden ulkopuolella ja kestävätkö käyttöä?
Vinkit kunnollisen sadeasun merkistä, mallista, hinnasta, ostopaikasta, yms ovat tervetulleita. Ja miksei myös kokemukset kelvottomista vermeistäkin.

§
Avatar
Heimari
Viestit: 114
Liittynyt: 02 Maalis 2006 21:25
Moottoripyörän malli: R 100/7T
Paikkakunta: Karkku

Re: Onko kokemuksia sadeasuista?

Viesti Kirjoittaja Heimari »

Komppaan edellistä. Viimevuoden 2v leiri Puumalassa osoitti kalvopuvun toimivuuden sateessa.
8 tuntia, 500 km sateessa eikä puvun alla ainoatakaan kosteaa paikkaa. (Ei edes hikeä..lämpötila max 6C) :D
R100/7T 1980
R 1200 RT 2005
Dnepr K650 1970
Avatar
Mikki
Viestit: 262
Liittynyt: 27 Helmi 2006 10:10
Moottoripyörän malli: R75/5 & R100GS
Paikkakunta: Tyrwää

Re: Onko kokemuksia sadeasuista?

Viesti Kirjoittaja Mikki »

No joo, kastumatta ajettiin Koretkseillä kolmevuotta sitten Roattiassa tasan 400 kilsaa ukkosmyrskyssä, siis ei mikä tahansa kalvopuku! Mutta mutta, jos sen märän puvun ois illalla runtannu teltan liepeen alle ja aamulla pukenu märkänä päälle, niin kuinkahan sitten ois käyny jos sade ois vielä jatkunut muutaman päivän?

Tulee vaan mieleen, kun joskus ajelin viikon sateessa Espanjasta kotiin, niin kuivana pysyin sadepuvun kanssa. Mutta jos totta puhutaan, niin viimeksi oon sadepuvun pukenu päälleni kolme...neljävuotta sitten pystymettän reissulla. Kyllä noi kooreksit poistaa ison ressinaiheen reissatessa, ja onpahan taas yksi tekosyy lisää ottaa yöksi huone...
Avatar
Mikki
Viestit: 262
Liittynyt: 27 Helmi 2006 10:10
Moottoripyörän malli: R75/5 & R100GS
Paikkakunta: Tyrwää

Re: Onko kokemuksia sadeasuista?

Viesti Kirjoittaja Mikki »

Oho, kaikkee muuta sitä tässä taas kirjoitellaan ja viisastellaan oikein porukalla, mutta ei vastata alkuperäiseen kysymykseen!

Mulla on vanha Rukan sadeasu, jos niitä vielä saa, niin sellainen ilman muuta!

Kunnon puku on paksua "kumitettua" kankasta: Ei repiä eikä hengitä! ja kestää hyvin pidettynä ...ööö... 200 000km? Siis kuitenkin aika monta kertaa Joensuu-Kuusamon välin :) Huono puoli on se, että vie aika ison tilan laukussa, noin 30cm pitka ja 15cm halk. tiukkaan rullattuna.

... niin ja tietty se kans, että pitää pyssätä heti jos alkaa satamaan ja taas kun loppuu ja taas kun alkaa ja taas kun alkaa, ei kun siis loppuu ja sit taas alkaa ja sit, no arvaat kai lopun? No mennään tietty kauppaan ja ostetaan Goretex-puku (maksamaton mainos).
pozo izquierdo
Viestit: 341
Liittynyt: 27 Helmi 2006 22:22
Moottoripyörän malli: K 1200 LT
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Onko kokemuksia sadeasuista?

Viesti Kirjoittaja pozo izquierdo »

No nää on aina vaarallisia nämä pukusuosittelut...kun riippuu pyörämallista aika paljon.
Oma resepti (testattu LoTjan kanssa) on seuraava:

Ajopukuna BMW:n Atlantis III nupukkinahkapuku. On periaatteessa sateenpitävä, mutta jos tiedossa on varmaa ja jatkuvaa sadetta en turhaan välitä ryhtyä liottamaan sitä. Sadepukuna on Partioaitan poistomyynnistä vuosia sitten ostettu retkeilijän Goretex-sadetakki ja erilliset housut (yhteensä jotain 40 - 50 €) . Pakkautuvat pieneen tilaan ja ennen kaikkea nuo hengittää.

Kunnollinen susi olikin aikoinaan ostamani Jofaman oikea MP-sadeasu (200 €, huh huh). Se oli täydellisen hengiitämätöntä muovia (PVC:tä tai polyeteeniä tai ties mitä) ja aivan hirveä tuon Atlantiken päällä. Jos et kastunut ulkoa, kastuit viimeistään omasta hiestäsi. Onneksi puku repeytyikin sitten jo samana kesänä ja sain heittää sen menemään...

Tuo nyt käytössä oleva Goretex-sadeasuni ei ole kuitenkaan absoluuttisen vedenpitävä eli tuntikausien liotuksessa se alkaa päästää hieman kosteutta alla olevaan Atlantikseen, mutta se ei onneksi ole siitä millänsäkään eli kuski kyllä pysyy kuivana. Lisäksi tuo Atlantis onneksi kuivuu lähes silmissä kunhan sen saa johonkin sateensuojaan kuivumaan.

Mutta, LT:ssä nyt on jo kohtuullista sadesuojaa luonnostaankin, joten sillä pärjää vähän kevyemmälläkin sadepuvulla. Kyykyllä tai nakupyörällä voi pärjääminen olla heikompaa...

t. pozo
LT:n parantelukuvia: https://mygoodoldlt.blogspot.com/
Amerikan reissublogi 2006: http://finnishcurvecowboys.blogspot.com/
Amerikan reissublogi 2010: http://finnstoccr3.blogspot.com/
Amerikan reissublogi 2011: http://finnstoccr2011.blogspot.com/
ssutinen

Re: Onko kokemuksia sadeasuista?

Viesti Kirjoittaja ssutinen »

Kiitokset vinkeistä. Mulla on kyllä Sinisalon vedenpitävät housut ja takki mutta epäselvää on edelleen, onko veden tarkoitus pysyä ulkona vai sisällä :(

Pyörä on '84 K100RT, jossa katteet suojaavat kyllä pikku vihmonnalta ja kuivana kestää em. asussa. Kunnon kaatosateessa sitten ainakin takalisto kastuu – ehkä imee jostain saumasta sisään, pitäis varmaan poutakelillä istua ajohousut jalassa lasten vannaan ja tutkia asiaa tarkemmin :D

Taidan kyllä varmuuden vuoksi jonkinlaisen sadetakki/-housu yhdistelmän hommata. Ei nimittäin ihan älyttömästi houkuttele jäätyä reissulla märissä vehkeissä ajamisen vuoksi...

§
Vastaa Viestiin